Select Page

Skozi poti življenja sem se naučila, da imam lahko še tako velike zemljevide, da lahko vklopim najbolj natančno navigacijo, življenje te pelje po svoje. Bolj si planiraš, bolj se trudiš it kot si želiš, se življenje odloči, da te bo naredilo bolj močno, bolj odločno, bolj trdo, bolj vztrajno. Življenje te nauči, da si ogledalo sebi, ko ti ne gre.

Čigava je žoga?

Kako se soočiti s porazom, ko veš da si dober, a da tisti dan preprosto ni bil tvoj dan? Kako sprejeti dejstvo, da si premagljiv, ko pa v tebi gori goreča želja, da želiš priti na vrh sveta in tam ostati?
Najtežje je ostati. Biti nad vsem. Ker si samo človek. Z napakami, ki te izoblikujejo, ker si mlad in poln elana, a ti izkušnje kdaj preprečijo kakšno sladkost, ki si jo želiš.

H komu gre žoga?

Domžale so danes pokazale, da se 8/8 na umetni travi stadiona Ljudski vrt ne bo zgodil.

Je bil gol?

Nič narobe, če mene vprašate. Čeprav mi niti sekundo ni bilo vseeno. Čeprav smo vsi navijači vijol’čnih do konca verjeli. Saj imamo še to minuto. Saj imamo še to akcijo. Saj imamo še to priložnost.

Komu se smeji Gal?

Saj imamo še ta trenutek. In imamo sedanjost, in imamo jutri.

Kam so vsi šli?

Naša mladina je ne glede na poraz v osmem krogu še zmeraj na vrhu lestvice in ne glede na to kaj se je zgodilo, sem še bolj ponosna na te fante.

Kam gre glava?

Ker vsak ima pravico biti kdaj pod svojimi zmožnostmi. Ker vsak lahko greši. Ker je vsak samo na točki, ko se bori ali ustavi. In fantje so se borili. In danes ni šlo.

Kam gre desnica?

Pošteno so dali vse od sebe in če bo kdo rekel, da je to slaba popotnica pred sredo, bom rekla, da se moti. Ker sreda bo drugačna od današnje tekme. In danes je že včeraj. In jutri bo že vse drugače.

Kam gremo?

Poklon pošteni publiki. Hvala vam. Iz srca hvala, ker ste prišli. Lepa številka, navijali so tudi najmlajši navijači.

Kdo bo zmagal?

Hvala domžalski kužek, ki je malo »vijol’čn.« Tako srčen in prijazen, tako nezahteven in vendar pazljiv, ko je opazil žogo.

Kdo vse je prišel?

Čeprav nismo zmagali, smo ostali prijatelji. In čeprav nismo zmagali, smo se zavedali, da gremo naprej.
Ko se znamo soočiti s porazi in ko smo zaradi njih boljši, je trenutek imel pravi pomen.

Na katero stran bomo igrali?

Učimo se vsak dan. Vsak zase. Vsak na svoji strani.

Kaj bomo zakričali?

In prav je, da ima šport avtoritete, prav pa je tudi, da ene avtoritete na igrišču ne izstopajo. Ni prav in nikoli ne bo prav. Enakovredni kriteriji so za poštenost nujno potrebni, ostri ukrepi od samega začetka pa res priporočljivi, da se nekoga na koncu ne odpelje v bolnišnico. Dvojna merila ne bolijo toliko kot lažna percepcija in zavajanje mladih, da nekaj počnejo tako zelo narobe kot oni to počnejo prav.

Kdo vse nas je spremljal?

Spoštovanje si je treba zaslužiti, ne pa braniti z nečednostjo, ki smo ji priča večkrat kot bi si želeli.

Kdo odloča?

Čestitam Domžalam ob zasluženi zmagi. Jutri je nov večer in članska ekipa skupaj z nami prihaja v Domžale. Naj bo pošten in z energijo nabit večer.

Čigav je ta naslednik?

Nekje med režami utrinkov.

Kdo je prvi kapetan?

Dvigni glavo in pogumno naprej.
MalaMo. :*